Online

Vendégek: 6
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 1165, legújabb: nightdragon1003

Új fórum hozzászólások

Post: Re: Jelentkezés - Vattacukor - GW2
Posted by Vattacukor
03 szept : 18:57
Post: Re: Jelentkezés - Vattacukor - GW2
Posted by Zsolty
03 szept : 18:25
Post: Re: Jelentkezés - Vattacukor - GW2
Posted by enkeny
03 szept : 14:17
Post: Re: Jelentkezés - Vattacukor - GW2
Posted by Zsolty
03 szept : 08:19
Post: FELVÉVE- Vattacukor - GW2
Posted by Vattacukor
02 szept : 19:27

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


HUN_BANDI
06 ápr : 09:42
de ahogy latom old republicban mar nem vagytok aktivak

HUN_BANDI
06 ápr : 09:40
hello , nekem is 7 év után ha jól emlékszem old republicot játszottam : Hungarikum guildel

Foxxika
15 márc : 08:38
Meggyüttem Csak eszembe jutott a belépőm így 4 év után

Zsolty
20 jan : 17:57
Üdv ismét köztünk Inder, Discordon keresd Torlint vagy Zotyát a meghívóért. Az ELÉRHETŐSÉG fülben felül pedig ott vannak a Battlenet azonosítók is

inder-hunwolf
12 jan : 01:16
A fiaimmal elkezdtünk wow-ozni, belépnénk guildbe!Ahol még jelen vagyunkHír beküldése


Klánszabályzat

Frissítve: 2020. július 26.


Az alábbiakban olvashatjátok a Resonance szabályzatát. Ha már eldöntötted, hogy csatlakozol kis közösségünkhöz, legyen szó bármelyik általunk játszott MMO-ról, akkor illő ismerned az elveket és a játékhoz való hozzáállást, melyet képviselünk.

Ha még nem tetted le voksod egyik klán mellet sem, akkor is célszerű átfutni rajta, biztosan elnyeri tetszésedet, és stílusodnak megfelelőnek találsz minket!


Elöljáróban pár gondolat

Mint az a RÓLUNK menüpontban is írva vagyon, nem vagyunk "HC Raid Guild”, és "über Casualok" sem, akik havonta egyszer logolnak be. A kettő között helyezkedünk el, tartva magunkat az arany középúthoz. Ez annyit jelent,
hogy a közösség jó hangulata és kényelme az elsődleges szempont, nem pedig a különféle progress rekordok döntögetése. A játékot JÁTÉKNAK tekintjük, nem második munkahelynek, így a kikapcsolódást helyezzük előtérbe!

Alapelveink

Minden olyan magyar játékost várunk sorainkba, akik betartják az alapvető emberi és internetes szabályokat, szint, faj és class nem számít, ezek nem akadályozó tényezők, azzal és olyan classal játsszál ami Neked tetszik és öröm vele a játék.

Korhatár kérdése:
Tagjaink javarészt 25+, de inkább 30+ feletti, így az idősebb (direkt nem érettebbet írtam ) korosztályt képviseli, így a 18 év alatti játékosaink nem biztos, hogy problémamentesen be tudnak illeszkedni egy olyan csapatba ahol többségében idősebbek játszanak. Úgy gondoljuk azonban, hogy együtt lehet játszani 18 év alattiakkal is, mindaddig, amíg normálisan, megfelelő hangnemben lehet velük kommunikálni és normális stílusban játszanak és elég érettnek érzik magukat ahhoz, hogy a fentebb említett 25 év feletti korcsoporttal együtt játsszon.

Prioritások

Természetes módon azt is megértjük, hogy a REAL LIFE (gyengébbek kedvéért: való élet ) a legfontosabb és ez néha azt eredményezi, hogy az illető nem tud aktív szerepet vállalni a guild életében. Ezzel semmi gondunk nincsen, a guild tagjainak nagy része tanul, dolgozik, családja van, egyértelmű, hogy a többség nem tud napi 8-10 órát a gép előtt tölteni, ezt nem is várjuk el senkitől. Nincsen kötelező játékban eltöltött idő, mindenki annyit játszik, amennyit tud és ideje engedi, emiatt semmilyen hátrány nem éri. Ellenben ha jelentkeztél bármilyen csoportos megmozdulásra, akkor azon igyekezz résztvenni.

Minden tagunktól elvárjuk azonban az alábbiakat:

- Érettség, etikus viselkedés, egymás kölcsönös tisztelete, egymás segítése
- Minden tagnak be kell tartani az MMORPG-k írott és íratlan szabályait, vagyis pl. nincsen trágár beszéd, noobozás, más klán szapulása, koldulás, stb. a klán vagy a globan chaten.
- A Resonance az eddigi mmokban jó hírnévre tett szert, ezt továbbra is szeretnénk megőrizni, ezért azoktól, akik megpróbálják rombolni közösségünket azoktól igen rövid úton megválunk.

Ha lehetőséged van segíteni egy klántársadnak, akkor tedd meg! Azonban fogadd el, hogy aki egy bizonyos szinttel feletted van, az is igyekszik fejlődni, ne sértődj meg, ha nem folyton veled foglalkozik.

Karakternevek

Ami még fontos lehet, az a karakternév választás. A karaktereknek való névválasztás teljesen szabadon történik, kettő megkötéssel érvényben: mindenki tartózkodjon a trágár, közízlést sértő nevek használatától (pl. Puncica, Makiverem, és társai) valamint a HUN elő és utótagtól. Mivel egy játékos saját klánját is képviseli, így sajnos nem tudjuk felvenni azokat a karaktereket, akiknek névválasztása sértő vagy nem megfelelő tartalomra utal.

Struktúra

Klánunk felépítése 2014. októberében alapvetően megváltozott, mivel úgy gondoltuk, hogy a multi gaming jelleg miatt az eddigi működési struktúránkat meg kell változtatni. Az általunk képviselt szellemiség azonban nem változott, alapelveink és a játékokhoz való hozzáállásunk változatlan maradt.

Mit is jelent az új felépítés?

A tagság 2 szintre tagozódik, Core és Portál tagságra.

  • Core tagság: a Core tagok azok az elkötelezett tagjai a Resonance-nak, akik a közösség multi gaming szemléletét kívánják erősíteni így már a jelentkezésük leadásakor tudják, hogy több játékban szeretnék a Resonance-t képviselni valamint nyitott számukra a lehetőség, hogy aktívan közreműködjenek a közösség formálásában valamint akár vezetői tisztséget is elvállaljanak.

Fontos leszögezni, hogy aki Core tagnak jelentkezik, nem jelenti azt, hogy mindenképpen részt kell vállalni a közösségünk építésében vagy mindenképpen vezetői tisztséget kell vállalni, ez mindössze egy opció.

Mit is kínál tehát Core tagság?
– Nincsen megkötés, teljesen szabad az átjárás minden olyan játék között ahol a Resonance képviselteti magát
– Ha a későbbiekben szeretnél a guilden belül vezető szerepet vállalni, akár portált irányítani, akkor a Core tagok között van a helyed. Ugyancsak itt van a helyed, ha csak aktívan részt szeretnél vállalni a közösségben, formálni, alakítani azt és szerepet vállalni a fontosabb döntésekben.

  • Portálok: A portálok nem mások, mint a Resonance egyes divíziói, melyek különféle játékokban alakulnak. Minden portál saját rangokkal és vezetőséggel rendelkeznek, de az alapstruktúra és a Resonance által képviselt szellemiség minden portálnál állandó. A portálokat a Portál Parancsnok vezeti amelyhez Core tagság szükséges. A portálokat a Portál Tagok alkotják, akiknek viszont nem kell Core tagsággal rendelkezniük.

Mikor érdemes a Portál tagságot választanod?
- Csak egyetlen játék keretén belül kívánsz a Resonance tagja lenni
- Amennyiben nem szeretnél a guild felépítésével és a játékok közötti közösség működésével foglalkozni (a portál tagok is teljes jogú tagjaink!)
- Természetesen bármikor meggondolhatod magadat és jelentkezhetsz Core tagnak.


Amennyiben a fentiek elsőre nem érhetőek, olvassátok el a "Kérdezz-felelek" összeállításunkat, melyet ITT találhattok (klikk).

Core rangok:

Kancellár

A Kancellár nem más, mint a guild vezetője. Az Kancellár felelős a közösség egyben tartásáért, a tagok motiválásáért, problémák megoldásában, és általánosságban felügyeli a Resonance működését.

Feladatai:
- a többi tisztségviselő kinevezése,felügyelete
- A közösség egészének általános felügyelet
- Portálok létrehozása és megszüntetése

Betölthet Portál Parancsnoki posztot, de csak egyetlen egy portálon belül és csak akkor ha nem ő az egyedüli Portál Parancsnok a Kancellár távollétében az általa kijelölt PP látja el feladatkört


Portal Parancsnok (PP)
A PP-k nem mások, mint a klán officerjei. Minden portált egy vagy több PP irányít.
Feladatai:
- a portál belső rang és struktúrájának kialakítása (egyeztetve a Kancellárral, CM és a többi PP-vel)
- a portáltagok felvétele és eltávolítása. A tag felvétele csak azután történhet, ha a CM jóváhagyta a jelentkezését a fórumon. A tag eltávolításakor egyeztetni kell az adott portál többi PP-jvel, a CM-el és az Kancellárral is.
- Core tagság kezdeményezés bármely portál tag tekintetében


Főmérnök
A Főmérnök szerepe pusztán adminisztrációs feladatkör, de ez nem jelenti azt, hogy a feladata kevésbé fontos lenne.
Főleg a weboldal karbantartása, frissítése és a közösségi funkció bővítése a feladata.

Feladatai:
- adminisztrátori hozzáférés a weboldalhoz, annak karbantartása, felügyelete.
elvégzi a módosításokat a szabályzaton amennyiben az változtatásra került
- jóváhagyja a friss tagokat, ellátja megfelelő jogosultságokkal őket


Community Manager (CM)

Adminisztrációs feladatkör, mely a tagságra korlátozódik. Az új tagok felvételét kezeli, toborzást folytat, valamint maga a pozíció bizalmi szerep, mivel a CM találkozik először az új tagokkal, tehát a megfelelő kommunikációs képesség szükségeltetik.
A Kancellár vagy egyéb vezető távollétében, illetve azok megbízásából a CM is végezhet rá ruházott feladatokat.
Feladatai:
- jelentkezők elbírálása
- toborzó tevékenység folytatása
- a honlap, és a Facebook csoport napi szinten nyomon követése
- javaslatokat tesz a toborzás kapcsán az Kancellárnak és a PP-knek
- a tagok javaslatait, ötleteit továbbítja a Kancellár és a PP-k felé

Felvételi eljárás

Először is a FÓRUM - TAGFELVÉTEL topikban megtalálható Felvételi adatlapot kell kitölteni (core vagy portál)
Amennyiben a felvételi adatlap nem felel meg a követelményeknek (túl rövid, összecsapott, stb) akkor a Community Manager megkéri a jelentkezőt a hiányosságok pótlására.

Mind a Core mind a Portál tagok 15 napos próbaidőre kerülnek felvételre. A 15 nap elteltével a Portál tag teljes jogú tagja lesz adott portálnak. 15 nap elteltével azok Core tagok is elnyerik a teljes jogú tagságot aki csak azért kértek Core státuszt mert több játékban is a Resonance színeit szeretnék képviselni.
Ellenben azok a Core tagok, aki vezetői tisztséget szeretnének vállalni további 60 napra próbaidős, de teljes jogú Core tagként lesznek a közösségünk tagjai.

Ha ezen idő alatt a Core tag nem mutat aktivitást, TS/fórum/facebook csoporton, vagy amúgy a játékon belül, akkor portál taggá lesz átminősítve. Természetesen nem várjuk el egyetlen egy Core tagtól sem, hogy napi 24 órát legyen online vagy állandóan beszéljen TS-en, de egy minimális aktivitást szeretnénk kérni. Nincsen a Core tagok részére kötelező játékban eltöltött idő, továbbra is a Való Élet (RL) az első. Azonban amikor online, akkor aktívan szerepet kell vállalnia a klán közösségi eseményein, TS-en minden közösségi eseményen legalább hallgatózás szinten való részvételt kérnénk tőle.
Figyelemmel kell kísérnie a közösség fórumon vagy Facebook csoportjában zajló eseményeket, híreket.

Portál stuktúra

Minden portált a Portál Parancsnok (PP) vezet. A toborozást ugyan a CM végzi, de az adott portál játékbázisának növelése érdekében ő is végezhet toborzást a CM-el együtt!
Az adott portál belső felépítését (pl rangok, belső struktúra) és működését a PP határozza meg, de ezt előtte a többi vezetővel egyeztetnie kell!
Az egyes portálok egymástól függetlenül működnek, de a Resonance szabályzatát és arculatát maximálisan fent kell tartaniuk!
A PP-ket a Kancellár nevezi ki, a Core tagok közül. Egy portálnak több PP-je is lehet,
A PP-k a többi vezetővel együtt min. 2 hetente gyűlést tart, ahol minden portált érintő ügyeket megbeszélnek.

Portál specifikus szabályok:
Guild Wars 2


Portál tagok (PT)
A portál tagoknak nem kell Core tagnak lennie, ekkor viszont csak az adott portálba nyer felvételt, valamint nem kerülhet vezető beosztásba!
Amennyiben az adott portál megszűnik és az illető nem Core tag, a játékos kérheti egy másik portálba való felvételét, minderre 1 hét áll rendelkezésére.


Portálok alakítása
Portál alakítást csak Core tagok kezdeményezhetik. A Core tagok közül az Kancellár, a CM választja ki a vezetőt. Egy portál alapításához 10 tagra van szükség a PP-vel együtt.
Minden portálnak a Resonance nevet kell viselnie valamint minden tag köteles a weboldalon regisztrálni!
A portálnak a Resonance Teampeak 3 szerverét kell használnia, a portálnak megfelelő szobákat a Főmérnök alakít ki számukra.


Tagok eltávolítása
Legyen szó akár Core, akár Portál tagról, mindig lesznek „problémás” játékosok, akik nem akarják/tudják betartani a már fent említett alapvető kulturális szabályokat (tehát pl. folyamatos káromkodás, hisztizés, aknamunka végzése stb.) Probléma kezelési irányelv: Ha valaki nem illik bele a csapatba, ha valaki nem képes integrálódni, attól megválunk. Annak nincs köztünk a helye aki csak azért játszik, hogy siránkozzon/mártírkodjon vagy bomlasztani szeretné a csapatot.

Nem szeretnénk senkitől sem olyat hallani vagy olvasni, hogy valakit amiatt ér bírálat, mert kevesebb időt tud a játékra fordítani, mint több szabadidővel rendelkező társa. Tartsuk tiszteletben, hogy különbözőek vagyunk, más a játékstílusunk. Aki a fentiek miatt több alkalommal szót emel, attól sajnos meg fogunk válni.

A másik eltávolítási ok a hosszabb ideje inaktív állapot (2 hónap). Ennek elkerülése érdekében kérnék mindenkit, hogy vagy a fórum megfelelő rovatában vagy ingame jelezze bármelyik PP-nek , a CM-nek vagy a Kancellárnak a távollét időtartamát (ha akarja, akkor okát is).
A portálokból bárki bármikor kiléphet, mindössze annyi kérésünk lenne, hogy tudassa velünk a távozás okát (fórum, levél,, TS3), már csak azért is, hogy tudjuk, hogy mit csináltunk esetleg rosszul, miben kellene változtatni, melyik taggal volt esetleg gondja.
Bármilyen felmerült probléma esetén keressétek meg bármelyik PP-t vagy a Kancellárt (aki szimpatikus), biztosak vagyunk benne, hogy valaki tud majd segítséget nyújtani.

Kommunikáció a klánon belül
A klánt, mint közösséget alapvetően a közös cselekvés, és a kommunikációs csatornák használata határozzák meg. Ha nem megfelelő a kommunikáció, az félreértésekhez vezethet, ami konfliktusokat szülhet. Ezért a klán vezetősége a játék nyújtotta lehetőségek mellé még három kommunikációs csatornát jelölt meg. A klán honlapját a hozzárendelt fórummal, a Facebook csoportunkat és egy voice-chat alkalmazást, a Discord-ot.

A klán honlapja és fóruma, valamint a Facebook oldalunk a közösség aktív formáló terepe. Nélküle a klánchat lényeges információi elvesznének a csevegések között, ráadásul csak az éppen online tartózkodóknak szól. A Discordon elhangzó beszéddel szintén ez a helyzet. Ezért minden lényeges információnak írott formában - csak a klántagok számára elérhető, elkülönített részen -, ezen a három oldalon kell formát öltenie!

A fórum elég nagy terjedelmű így annak rendszeres látogatása nem azt jelenti, hogy mindenkinek el kell olvasnia 35000 hozzászólást és naponta írnia kell valamit, még ha nincs is mondanivalója. De a klántagok számára fontos híreket a klán vezetősége a fórum kiemelt részein teszik közzé, amit mindenkinek ismernie kell.

A honlap, a fórum és a Facebook is arra való, hogy valaki véleményt mondjon, ötleteket vessen fel vagy csak csevegjen másokkal. A klán demokratikus alapokon nyugszik, mindenki bárhol és bármikor elmondhatja, leírhatja a véleményét, szeretnénk is erre ösztönözni mindenkit, mert a Ti véleményetek alapján alakítjuk a rendszert, ha nem mondjátok/írjátok, nem tudjuk, hogy mi az, amin változtatni kellene.

A Facebook oldalra csak akkor kérjetek felvételt, ha már itt, a klánoldalon is jelentkeztetek. A Facebook csoportunkban létrehoztunk egy dokumentumot, melybe a felvétel után mindenki írja bele a saját nevét, az adott játék main karakterenének nevét valamint a játékot (pl. Szabó József - Astarott - Guild Wars 2. )

Discord használata. Az örök viták forrása. Saját Discord (DS) szerverünk van, ennek használata ERŐSEN AJÁNLOTT. Még mielőtt bárki is megrettenne: Nem, nem kell állandóan fent lenni, nem kell állandóan beszélni, de kötelező a használata a hivatalos kláneseményeken, raideken és hasonló jellegű össznépi megmozdulásokon.

Szeretnénk ha összeszokott lenne a csapat, ennek egyik eszköze az élőszavas kommunikáció, jelen esetben a DD.

Ha valaki csak mondjuk 10 percre jön fel, vagy a háttérben szól a zene, tévézik, alszik a gyerek, stb, akkor ezekben az esetekben természetesen nem kell fellépni, de szeretnénk, ha minél több játékost tudnánk megismerni, amelynek kezdetben az élőhangos kommunikáció a legjobb formája.

A Discordra mindenki a fő karaktere nevével lépjen be a könnyebb átláthatóság érdekében.

Facebook
A Facebook oldalon bárki közzétehet (szinte) bármit! Azonban a könnyebb átláthatóság érdekében a következőket
kérjük tartsátok be!
Minden bejegyzés elején röviden jelezzük, hogy miről is lesz most szó! A teljesség igénye nélkül: [OFF], [KLÁNÉLET], [SWTOR], [GW2], [STO], [RIFT], [FUN], [HELP], [RAID (a játék nevével együtt természetesen)], stb.
Tisztelettel kérünk mindenkit a Shift+Enter bill.kombó használatára! Ennek segítségével új sort lehet kezdeni akár kommentelés közben is! Fogadjuk el, hogy ez nem egy Chat-program, és ne püföljük az Entert folyton! A képfeltöltéseket próbáljuk a megfelelő kategóriába feltölteni (pl. a hibákról készült screenshot menjen a BUG albumba, stb.)A Resonance klán vezetése

Resonance

Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.