Hír: Évzáró összefoglaló és terveink 2017-re
(Kategória: Klánhírek)
Küldte: Zsolty
péntek 23 december 2016 - 18:07:09Kedves Resonance tagok!

Ahogy minden év végén, így idén is készültünk számotokra egy rövid összefoglalóval az idén történtekről és 2017-es terveinkről. Idén is voltak sikeresebb és sikertelenebb kitekintéseink más mmok felé, idén sem szűntünk meg (pedig ezt sokan szeretnék látni ), három klántalálkozó és ne feledkezzünk meg a novemberi invázióról sem!

De még mielőtt belemennénk a részletekbe, a vezetőség nevében szeretnénk minden tagunknak békés és lootban gazdag karácsonyi ünnepeket valamint boldog új évet kívánni, reméljük jövőre is velünk tartotok!

Aki kíváncsi a részletekre, klikkeljen a TOVÁBB gombra!

Az idei év visszatekintését kezdjük időrendi sorrendben a legrégebbi portálunkkal, a Star Wars The Old Republiccal (TOR).

Nos, a TOR-ra eléggé rút idők járnak, mivel komolyabb csapatos tartalom hiányában egy multi elemekkel átszőtt, sztori orientált single player játékra emlékeztet (a sztori vonal egyébként nagyon jó).
Az idén ősszel megjelent kiegészítő is ezen vonalat viszi tovább, így nem csak a raider de még a casual tagjainkat sem sikerült visszacsábítania a játéknak, pár heti aktívabb jelenlét után ismét kihalt a portál.
A Galactic Command rendszerrrel sikerült a távolkeleti MMO-kra hajazó grind rendszert megvalósítani, ami a casual játékosok nagy részét elrettenti a játéktól.

Hogy mit hoz a jövő a TOR-nál? 2017-re a fejlesztők ígérnek új raideket és komolyabb csapatos fejlesztéseket, de ezek egyelőre nagyon távolinak tűnnek, főleg úgy, hogy még egy körülbelüli megjelenési dátummal sem rendelkezünk.


De menjünk tovább, szerencsére a második legrégebbi portálunk a Guild Wars 2 (GW2) esetében nem ennyire rossz a helyzet.

Maga a játék sok újítást nem hozott, mely érintette volna a guildet. Bár sokan járnak közülünk raidekre is, guildes raidet nem nekünk találták ki. Az év folyamán kisebb létszámban a wvw területén is fel-feltűntünk, időnként PvP-n is láthatjuk a guild tagjait, úgyhogy elmondhatjuk, a játék minden részén játszanak tagjaink. sajnos közös programok szervezése egyre ritkábban sikerül, de majd annak is eljön újra az ideje.
Idén is módosítottunk kissé a guild emblémáján, hogy a Borderland-okon kitűzött zászlónk még szebben lobogjon.
A guild hall az év alatt jelentős fejlődésen ment keresztül. Nemrégiben a workshop is renoválódott, melyet „Nullsík generátorként” neveztünk el. Miután az összes épület szépen fel lett építve, igyekeztünk hangulatosabbá tenni a tereket: Parkosítottunk, szobrokat állítottunk, építettünk új kabalaállatot, Gizit . megkönnyítettük a feljutást a guildhall felsőbb részeihez is. az eredeti jumping puzzle is még működőképes, ám 2017-ben azt is renoválni fogjuk.


Ami várható 2017-ben: javában készül a 2. kiegészítő, részletek nem ismertek, de 2017-ben talán nyerhetünk némi betekintést. 2016-ban kicsit el lettek hanyagolva a guildes programok, ez köszönhető sajnos az általános inaktivitásnak, ami bekúszott a vezetőségbe is, valamint a csapatvezetők hiányának. Ezen mindenképp változtatni szeretnénk, a következő hetekben figyelni fogjuk a guild listát, ki merre szeret tevékenykedni, és ennek alapján összehozni némi közös programot.


Időrendben tovább haladva, egy kicsit kakukktojást képvisel a The Division (TD). Ez a játék nem klasszikuks mmorpg, inkább egy kooperatív játékmódra kihegyezett alkotás. A TD esetében elég sok pozitív fejlesztés történt a megjelenése óta, mondhatjuk azt, hogy mostani állapotában kellett volna a játéknak megjelennie.
A DLC-k közül talán a legutolsó -a Survival néven megjelent - az, ami leginkább felejthető, de jövőre még kapunk egy kiegészítőt, meglátjuk merre halad tovább a fejlesztés.
A TD portálunk továbbra is működik, a játék a kazuár rétegnek továbbra is kikapcsolódást tud nyújtani.


A sor végén található a legifjabb portálunk, a World of Warcraft-é (WOW). Ezen portál több szempontból is igen kellemes meglepetés: egyfelől nem gondoltuk volna, hogy ennyire nagy siker lesz, másrészről pedig azt, hogy ennyire hosszú távon leköti a tagokat.
Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha csak a számokat nézzük, akkor jelenleg a WOW portál a legaktívabb és legnépesebb szekciónk.
A jelek szerint ez a portál még hosszú ideig aktív marad, olvasva a fejlesztési terveket, bőven kapunk tartalmat (mind casual, mind hc vonalon) is 2017-ben.


Érdemes még szót ejteni pár másik játékról is : az Elder Scrolls portálunk jelenleg teljesen inaktív és ez 2017-ben is így marad, ahogy Star Trek Online (STO) portál is a feledésbe vész.

Ami az STO-t illeti: néhány reptilián vezető és pár kollaboráns időnként ad neki egy-egy új esélyt, de általában egy-két hét után ráunnak. Az új epizódok általában kellemesek, időnként jönnek új és érdekes csapatos tartalmak, de sajnos továbbra is megérdemli a Farm Online becenevet. Vagy elképesztően sok pénzt kellene elkölteni hajókra, fejlesztésekre, flottabázisra - amiből friss, teljes játékokat is lehetne venni -, vagy végtelen ideig kell farmolni. Úgy látjuk, hogy a problémával nem vagyunk egyedül, az Armada rendszer sem váltotta be a reményeket. Az STO portál emiatt véglegesen jegelésre került.

A Black Desert fun portál pedig szintén elnéptelenedett, örökre elnyeli a mátrix!


Mit hoz a közösségünk számára 2017?

Komolyabb mmorpg megjelenéséről nem tudunk, így valószínűleg hivatalosan nem fogunk belevágni új, teljes értékű mmoba. A Star Citizen ugyan több tagunkat és érdekli, de látva a fejlesztési ütemet, 2018 előtt nem fogunk az űrben online kalandozni.

Ellenben ami szintén több tagunkat érdekli és a kooperatív játékok táborát erősíti, az Ghost Recon Wildlands, ami 2017. márciusában jelenik meg.

Természetesen nyitottak vagyunk a Ti javaslatotokra is egy esetleges új portál kapcsán, bátran keressétek meg a vezetők egyikét.

Az ünnepi időszakban lehetőség szerint senki se üljön túl sokat a gép előtt, mozduljatok ki, pihenjetek aktívan, a játékok jövőre is itt lesznek ahogy reptilián uraitok is és remélhetőleg sok sok új kollaboránssal fogunk bővülni!


Ezen hír származási helye: Resonance
( http://resonance-guild.eu/news.php?extend.126 )